duminică, 26 noiembrie 2023

Filmul everest 2015

 

"Everest" este un film de aventură și dramă din 2015, regizat de Baltasar Kormákur. Filmul este inspirat din evenimentele tragice care au avut loc pe Muntele Everest în 1996 și se bazează pe cărțile "Into Thin Air" de Jon Krakauer și "The Climb" de Anatoli Boukreev. Iată câteva detalii despre film:

- **Distribuție:** Printre actorii principali se numără Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Keira Knightley, Sam Worthington, și Jake Gyllenhaal.

- **Poveste:** "Everest" prezintă povestea a două expediții de escaladare care au avut loc pe Everest în 1996, una condusă de Rob Hall și cealaltă de Scott Fischer. Evenimentele din film surprind condițiile extreme ale muntelui, deciziile dificile luate în timpul escaladării și consecințele dramatice ale unei furtuni devastatoare.

- **Premiere și recenzii:** Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2015. A primit recenzii variate de la critici, dar a fost lăudat pentru cinematografia sa impresionantă și pentru modul în care a reușit să redă tensiunea și pericolele unei astfel de aventuri montane.

- **Coloana sonoră:** Coloana sonoră a filmului a fost compusă de Dario Marianelli și a primit, de asemenea, apreciere pentru contribuția sa la atmosfera filmului.

"Everest" oferă o privire impresionantă și tensionată asupra aventurii de a escalada cel mai înalt vârf de pe Pământ și asupra provocărilor uriașe cu care se confruntă cei care încearcă să atingă vârful.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu