luni, 13 octombrie 2014

Zorki 5

Un aparat foto , foarte apreciat la vremea lui , mi-a trecut prin mana si am tras cu el cateva filme , pe vremea aceea alb negru. Are toate caracteristicile unui aparat foto vechi.
Iata cateva specificatii a acestui aparat foto.

duminică, 6 iulie 2014

Cel mai raspandit aparat foto vechi

Cu timpul , fiind fotograf, multi prieteni sau cunostinte doreau sa imi arate aparatul lor foto si sa ii invat cum se fotografiaza cu el ; ei si cu timpul am tras concluzia ca zenitul a fost la vremea lui unul dintre cele mai raspandite aparate foto vechi.

miercuri, 28 mai 2014

Epilog

Poate ati inceput fotografia cu digitale, sau cu telefonul mobil, sau poate ati developat la vremea voastra un film? Oricare ar fi inceputurile fotografiei in viata voastra e foarte important sa stiti ca fotografia a inceput pe cele mai simple aparate foto, care acum sunt vechi. Imi amintesc ca prin anii 2004 cand aparuse pe piata primele aparate foto digitale accesibile publicului larg , multi fotografi profesionisti le ignorau deoarece calitatea era mai slaba decat oricare aparat foto pe film , sau cum le numesc unii acum aparate foto vechi.





Pe acest glog veti intalnii o nostalgie a ceea ce a insemnat fotografia candva , dilema unei declansari pana ce se va developa filmul ...